Als iemand overlijdt, moet er veel worden geregeld. Dit kan overweldigend zijn voor degenen die achterblijven. Wij begrijpen dit en staan klaar om u te helpen bij elke stap van het proces. Op onze website vindt u informatie over wat u moet doen bij overlijden en hoe u het beste kunt handelen.

Het regelen van een uitvaart kan een moeilijke en ingewikkelde taak zijn. Wij hebben jarenlange ervaring in het plannen van begrafenissen en crematies en kunnen u helpen om de juiste keuzes te maken. Wij kunnen u adviseren over de verschillende mogelijkheden voor de dienst, de kist of urne, en de bloemstukken en rouwbrieven.

Bij een overlijden moet er altijd een arts aanwezig zijn om het overlijden vast te stellen. Als het overlijden thuis plaatsvindt, moet u contact opnemen met de huisarts of de arts van wacht. Na de vaststelling van het overlijden zal de arts een overlijdensattest opstellen, dat zal worden gedateerd en ondertekend.

Als het overlijden plaatsvindt in een ziekenhuis, zal de verantwoordelijke arts automatisch de nodige administratieve procedures uitvoeren.

Iedereen heeft de vrijheid om een uitvaartondernemer naar keuze aan te stellen. Uitvaart Callebaut staat als lokale uitvaartondernemer dag en nacht tot uw dienst. U kunt ons bereiken via het nummer 0486 76 66 54. U kunt altijd een van onze medewerkers, zoals Paul of Griet aan de andere kant van de lijn verwachten.

Nadat de arts het overlijden heeft vastgesteld, zal Uitvaart Callebaut de overledene overbrengen naar het rouwcentrum. Als het overlijden in het ziekenhuis plaatsvindt, is er ook de mogelijkheid om het lichaam in het mortuarium van het ziekenhuis op te baren.

We maken graag een afspraak met u thuis of op ons kantoor om u te ontlasten van alle praktische zaken en naar uw uitvaartwensen te luisteren. Ons team van Uitvaart Callebaut verzamelt de nodige gegevens en stelt alle vereiste documenten op voor de aangifte van het overlijden.

Bovendien moeten er een aantal belangrijke keuzes worden gemaakt waarover Uitvaart Callebaut u uitgebreid zal informeren, inclusief de verschillende mogelijkheden en de bijbehorende prijzen. Hieronder vindt u enkele belangrijke onderwerpen om over na te denken.

  • Begrafenis of crematie
  • Kerk of aula
  • Aankondigen van het overlijden
  • Keuze van de uitvaartmuziek
  • Keuze van de rouwkaarten
  • Keuze van de bloemen

Paul en Griet van Uitvaart Callebaut garanderen persoonlijk dat alles op de dag van de uitvaart verloopt zoals besproken. Onze belangrijkste taak is om ervoor te zorgen dat alles soepel, discreet en respectvol verloopt, met als doel om de aanwezigheid van de uitvaartondernemer en het ceremonieel personeel tot een minimum te beperken en de overledene centraal te stellen.

Na de uitvaart staat Uitvaart Callebaut u bij om alle administratieve zaken die een overlijden met zich meebrengt af te handelen. Naast onze persoonlijke hulp, zijn wij ook steeds ter beschikking voor de nabestaanden.

Omdat een overlijden ook fiscale gevolgen heeft, kunnen wij u ook in contact brengen met een adviseur die gespecialiseerd is in vermogens- en successieplanning. Als u dat wenst, kan deze persoon u alle nodige uitleg geven over het optimaal aangeven van de nalatenschap.